Támogasson, hogy támogathassunk

A Törökbálint Közbiztonságáért és Fejleszttéséért Közalapítvány feladatait a kapott támogatásokból finanszírozza. Tevékenységünk átlátható, kollégáink társadalmi munkában végzik feladataikat, a kapott támogatásokat minden esetben a támogatási szerződésben meghatározott célra használjuk fel.
Segítsen, hogy segíthessünk!

Fő támogatóink

Kérdése van a támogatásokkal kapcsolatban, felvenné velünk a kapcsolatot?

Gyakran ismételt kérdések

Lehetőségem van az SZJA 1%-ának felajánlására a Törökbálint Közbiztonságááért és Fejlesztéséért Közalapítvány részére?

Igen. Személyi jövedelem adója 1%-át felajánlhatja a Törökbálint Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány javára. Ezt legegyszerűbben az eSZJA oldalon tudja megtenni 4 egyszerű lépésben:

 1. Lépjen be a https://eszja.nav.gov.hu oldalra
 2. Válassza ki az 1+1% felajánlás opciót
 3. Írja be a keresőbe: Törökbálint Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány
 4. Küldje el két gombnyomással

Hogyan támogathatom a Törökbálint Közbiztonságááért és Fejlesztéséért Közalapítvány munkáját

Támogatása lehet:

 • Pénzbeli,
 • eszköz, vagy
 • szolgáltatás

felajánlás.

A támogatás tényéről Támogatási szerződés készül, amiben konkrét célt, vagy a Törökbálint Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány általános céljait is megjelölheti, mint támogatandó terület. Az év végén pedig igazolást kap az összes azévi támogatás mértékéről és céljáról. Társasági adóalanyok esetében támogatóink élhetnek a 20%-os adókedvezmény lehetőségével is.

Lehetőségem van pénzzel támogatni a Törökbálint Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítványt?

Igen, pénzbeli támogatását a Törökbálint Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány alábbi bankszámlájára tudja utalni:

11742173-26050263-00000000

A támogatás tényéről Támogatási szerződés készül, amiben konkrét célt, vagy a Törökbálint Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány általános céljait is megjelölheti, mint támogatandó terület. Az év végén pedig igazolást kap az összes azévi támogatás mértékéről és céljáról. Társasági adóalanyok esetében támogatóink élhetnek a 20%-os adókedvezmény lehetőségével is.

Mit kapok a támogatásért cserébe?

Adományozóinkkal minden esetben Támogatási szerződést kötünk, amiben a támogatás típusa (pénz, eszköz, szolgáltatás) és mértéke mellett konkrét célt is megjelölünk, a naptári év végén pedig minden adományozónk igazolást kap az összes általa nyújtott támogatás mértékéről és céljáról. Társasági adóalanyok esetében támogatóink élhetnek a 20%-os adókedvezmény lehetőségével is.

Milyen adójóváírási lehetőségem van a nyújtott támogatások után?

A Tao. törvény 3. számú mell. „B” fejezet 17. pontja szerint nem kell megnövelni az adományozó adózás előtti eredményét az adomány címen nyújtott támogatás (pénz, eszköz, szolgáltatás) adóévi ráfordításként elszámolt összegével, ha az adózó rendelkezik a közhasznú szervezet, az egyház, a közérdekű kötelezettségvállalás szervezője által az adóalap megállapítása céljából kiállított igazolással, amely tartalmazza a kiállító és az adózó megnevezését, székhelyét, adószámát, az adomány összegét és a támogatott célt.

Tao. törvény 7. § (1) bekezdés z) pontja értelmében csökkenti az adományozó adózás előtti eredményét az Ectv. szerinti közhasznú tevékenység támogatásaként nyújtott adomány értékének

 • 20 százaléka közhasznú szervezet támogatása esetén,
 • további 20 százaléka tartós adományozási szerződés esetén,
 • de együttesen legfeljebb az adózás előtti eredmény összege.

Ha nem társasági adóalany támogatóról van szó, például magánszemély, egyéni vállalkozó nyújt támogatást, úgy adózásban érvényesíthető kedvezményre nem jogosult.

Milyen területeken nyújt támogatást a Törökbálint Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány?

A Törökbálint Közbiztonságáért és Fejlesztéséért Közalapítvány alapszabályában meghatározott területeket támogat, ezek:

 • A közrend és a közbiztonság javítása
 • Gyermek és ifjúságvédelem
 • Környezetvédelem támogatása, segítése
 • Településfejlesztés támogatása
 • A kultúra- és oktatás területén a tehetséggondozási feladatok támogatása, a városi közintézmények fejlesztésének támogatása